eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Követte a tokiói tőzsde a Wall Street erősödését

A tokiói értéktőzsde fő mutatója pénteken emelkedéssel követte a Wall Street csütörtök esti javulását, de az egész heti lemaradást már nem lehetett eltüntetni. A bizakodásra az adott okot, hogy híre ment: az amerikai kormány a jelzálogadósok támogatására készül.

A 225 válogatotttokiói részvény Nikkei mutatója 74,04 pontos, 0,96 százalékos nyereséggel 7779,40 ponton zárt, 12,19 százalékkal alacsonyabban az év véginél.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi Hang Seng mutató 1,78 százalékos nyereségben, a szöuli Kospi 0,97 százalékos nyereségben, a sanghaji összetett mutató 1,57 százalékos nyereségben volt az előző záróhoz képest.

Vegyesen zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók csütörtökön, miután napközben jelentős veszteségen álltak. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,8 százalék (11,21 pont) emelkedéssel 1541,71 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7932,76 ponton zárt 0,1 százalék (6,77 pont) csökkenéssel.

A DJIA indexe a kereskedés leállítása előtt mintegy másfél órával napi mélyponton állt, vesztesége meghaladta a 200 pontot. Ekkor jelent meg az a hivatalosan nem megerősített hír, amely szerint az amerikai kormány programot dolgoz ki a jelzálogkölcsönök visszafizetésének a támogatására. A piac azonnal reagált és emelkedni kezdtek a részvényárak.

Meglepetés volt viszont az a bejelentés, hogy januárban nőtt a kiskereskedelmi értékesítés, ami halvány reménysugár a recesszió sújtotta gazdaság számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×