eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elbocsátások, romló ipari teljesítmény világszerte

Világszerte tovább romlott a foglalkoztatási helyzet, és több országban is jelentősen visszaesett az ipari termelés, a New York-i határidős indexek azonban éppen a vártnál kedvezőtlenebb foglalkoztatottsági adatok nyomán emelkedtek, mivel a befektetők úgy vélik, hogy immár elkerülhetetlen a kormányzati beavatkozás, a gazdaságélénkítés.

Rövidtávon továbbra is borúsak kilátások: Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter beszámolója szerint eddig mintegy húszezren vesztették el állásukat a pénzügyi-gazdasági válság miatt Magyarországon, és arra is figyelmeztetett, hogy a folyamatnak még nincs vége.

A Flextronics International bejelentette, hogy zalaegerszegi gyárából 400 dolgozót bocsát el a következő három hónapban. Közben az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója arról számolt be, hogy miközben munkahelyek százai szűnnek meg a gazdasági krízis miatt országszerte, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem ugyanilyen nagyságrendben újak is létesülnek, több társaság százas nagyságrendben keres munkavállalókat.

A KSH lesújtó magyar ipari termelési adatokat közölt: tavaly decemberben több mint 23 százalékkal esett az előző év azonos időszakához képest, az egész évben pedig 1,1 százalékkal csökkent.

A magyar adatokhoz hasonlók jelentek meg a térségben, az Európai Unióban és Japánban is. A negatív adatok ellenére erősödtek a régiós devizák, így a forint is; az euró árfolyama a 290-es szint alá csökkent.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×