eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

1500 fős elbocsátás Komáromban és Esztergomban

Drasztikus létszámcsökkentésről döntöttek a Foxconn-nál. A tajvani tulajdonú cég magyarországi leányvállalata, a Foxconn Hungary Gyártó Kft. komáromi telephelyéről ezer, míg a nemrég megnyílt debreceni üzeméből ötszáz embert küld el.

A komáromi vállalat igazgatója elmondta: az elbocsátások a saját állományban foglalkoztatott létszám több mint felét érintik. A gazdasági körülmények és a megrendelés-állomány változásától függően Komáromban mintegy ezer, Debrecenben közel százötven ember továbbfoglalkoztatását tervezik.

A vállalat Komáromban teljesen megszünteti az elektronikai alkatrészek előállítását, ezeket Debrecenben gyártják tovább, azonban az üzleti előrejelzések szerint a debreceni létszámot is csökkenteni kell.

Tálos Péter hozzátette: rövidtávon nincs indoka a debreceni üzem fenntartásának, azonban a cég középtávon bizakodó, ezért nem adja fel ottani bázisát.

Az 1974-es alapítású Foxconn International Holding Tajvan legnagyobb műanyag-csatlakozó és PC-alkatrész gyártója. Magyarországi leányvállalata, a Foxconn Hungary Gyártó Kft., mint a Nokia legnagyobb globális beszállítója, 2004. márciusában zöldmezős beruházásként indította el a termelést első üzemcsarnokában, a komáromi ipari parkban, amelyet azóta további két csarnok követett.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×