eur:
392.62
usd:
362.94
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Újabb bírságra számíthat a Microsoft

Újabb hatalmas, több száz millió eurós bírságot szabhat ki az Európai Unió a Microsoftra, ugyanis az amerikai szoftveróriás Brüsszel véleménye szerint nem tett eleget egy 2004-es uniós határozatnak.

Az unió már tavaly decemberben figyelmeztette a Microsoftot, mivel továbbra sem tett eleget a bizottság 2004 márciusi felhívásának, és nem hozta nyilvánosságra a Windows operációs rendszer olyan részleteit, amelyek más szoftverek és hardverek gyártói számára adnának információt.

Ezek nélkül gyakorlatilag lehetetlen a zökkenőmentes együttműködés a Microsoft és más cégek termékei között.

A 2004-es döntéssel egy időben 500 millió euróra is büntették az amerikai céget. Most a tét majdnem ugyanekkora, mert a bizottság minden azóta eltelt napért kétmillió eurós bírságrot tervez.

Egy hétfői brüsszeli találkozón vették elő újra az ügyet, ahol zárt ajtók mögött tanácskozott a bizottság a 25 tagország illetékes hatóságaival és a Microsoft jogi képviselőjével.

A brüsszeli találkozó előtt a Microsoft még abban bízott, hogy néhány tagország az eljárás késleltetését, esetleg felfüggesztését kéri majd, de ez a kiszivárgott információk szerint nem történt meg.

Jövő hétfőn ismét összeülnek, és várhatóan jövő szerdán, július 12-én hoznak végleges döntést az ügyben.

A Microsoft sokáig azzal védekezett, hogy nem értette pontosan, mit is követelt tőle a bizottság, ezért nem is tudott eleget tenni az elvárásoknak. Most a cég azt mondja: végre sikerült tisztázni, mit is akart Brüsszel, de a visszamenőleges büntetést nem tartja indokoltnak.

Döntés tehát jövő szerdán várható, a tét pedig körülbelül négyszáz millió euró, azaz száztizenkét milliárd forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×