eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Figyeljen, mert pénteken drasztikus törlésbe kezd a Google

Azokat a fiókokat számolja fel a tech-óriás, amelyekhez már nem nyúltak egy ideje. Az ilyen fiókokból mindent kitörölnek, ám hozzátették, vannak kivételek.

A Google péntektől elkezdi a legalább két éve inaktív fiókok törlését. A vállalat még májusban jelentette be az új irányelvet, mondván, ezzel a biztonsági kockázatokat akarják megelőzni – írja a CNN híradása alapján az Index.

Arra a megállapításra jutottak ugyanis, hogy a régebbi fiókok nagyobb valószínűséggel vannak ellátva gyengébb, könnyen feltörhető jelszóval, és kevéssé valószínű, hogy alkalmaznak olyan modern biztonsági intézkedéseket, mint a kétlépcsős ellenőrzés, mindez pedig sokkal sebezhetőbbé teszi őket az adathalászattal, hackerekkel és spamekkel szemben.

Augusztus óta küld figyelmeztetéseket a Google az érintett felhasználóknak, májusban közölték, hogy elsőként azokat a fiókokat törlik, amiket a felhasználók egyszer létrehoztak, de sosem használtak újra.

"Szeretnénk megvédeni a személyes adatait, és megakadályozni a fiókjához való jogosulatlan hozzáférést még akkor is, ha már nem használja szolgáltatásainkat" - írta a Google egy augusztusi frissítésben. A Google-fiókok a Gmailtől a Dokumentumokig, a Drive-tól a Fotókig mindent tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy az inaktív felhasználó Google-csomagjában található összes tartalom örökre elveszhet.

Vannak azonban kivételek, augusztusban közölte ugyanis a vállalat, hogy a YouTube-csatornával rendelkező fiókokat, az ajándékkártyákon fennmaradó egyenleggel rendelkező fiókokat, a digitális termékek vásárlásához használt fiókokat, valamint az olyanokat, amelyek olyan alkalmazásokat tettek közzé, amelyek aktívak egy olyan platformon, mint a Google Play Áruház, megkímélik a törléstől.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×