eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Unsplash.com

Figyeljen, mert pénteken drasztikus törlésbe kezd a Google

Azokat a fiókokat számolja fel a tech-óriás, amelyekhez már nem nyúltak egy ideje. Az ilyen fiókokból mindent kitörölnek, ám hozzátették, vannak kivételek.

A Google péntektől elkezdi a legalább két éve inaktív fiókok törlését. A vállalat még májusban jelentette be az új irányelvet, mondván, ezzel a biztonsági kockázatokat akarják megelőzni – írja a CNN híradása alapján az Index.

Arra a megállapításra jutottak ugyanis, hogy a régebbi fiókok nagyobb valószínűséggel vannak ellátva gyengébb, könnyen feltörhető jelszóval, és kevéssé valószínű, hogy alkalmaznak olyan modern biztonsági intézkedéseket, mint a kétlépcsős ellenőrzés, mindez pedig sokkal sebezhetőbbé teszi őket az adathalászattal, hackerekkel és spamekkel szemben.

Augusztus óta küld figyelmeztetéseket a Google az érintett felhasználóknak, májusban közölték, hogy elsőként azokat a fiókokat törlik, amiket a felhasználók egyszer létrehoztak, de sosem használtak újra.

"Szeretnénk megvédeni a személyes adatait, és megakadályozni a fiókjához való jogosulatlan hozzáférést még akkor is, ha már nem használja szolgáltatásainkat" - írta a Google egy augusztusi frissítésben. A Google-fiókok a Gmailtől a Dokumentumokig, a Drive-tól a Fotókig mindent tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy az inaktív felhasználó Google-csomagjában található összes tartalom örökre elveszhet.

Vannak azonban kivételek, augusztusban közölte ugyanis a vállalat, hogy a YouTube-csatornával rendelkező fiókokat, az ajándékkártyákon fennmaradó egyenleggel rendelkező fiókokat, a digitális termékek vásárlásához használt fiókokat, valamint az olyanokat, amelyek olyan alkalmazásokat tettek közzé, amelyek aktívak egy olyan platformon, mint a Google Play Áruház, megkímélik a törléstől.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×