eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Havas táj a Mátrában. Forrás: Facebook/MetNet
Nyitókép: Forrás: Facebook/MetNet

Mutatjuk, hol és mikor eshet a hó először

Pénteken még csak a hegycsúcsokon várható havazás, hétvégén viszont helyenként már előfordulhat hózápor is.

Péntek

"Az utolsó hétköznap többnyire felhősen alakul, inkább csak rövidebb napos periódusok fordulhatnak elő. A hidegfront mentén, illetve előterében elszórtan alakulhat ki eső, záporeső, a magasabban fekvő helyeken, illetve késő délutántól az északkeleti határvidéken hózápor sem kizárt" - írja reggeli Facebook posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Közölték: "Az ország északi felén erős, néhol viharos lesz a nyugati szél, amely az Észak-Dunántúlon néhol már északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul."

A várható havazással kapcsolatban az Időkép tett közzé térképet, mely szerint pénteken csak a hegycsúcsokon fordulhat elő havazás. Azt is hozzátették, hogy hétvégére télies fordulat érkezik:

Hétvége

Az OMSZ szerint szombaton délen és keleten is csökken a felhőzet, napközben felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordul zápor, majd egyre inkább hózápor - írja a Portfolio. Egy-egy hózivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor, délnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×