eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pirított Szent Jakab kagyló csicsóka krémlevessel, fenyőmag pralinével és pecorino habbal az Onyx étterem konyháján, 2011. március 22-én. Újabb budapesti étterem, a Vörösmarty téren található Onyx kapott Michelin-csillagot.
Nyitókép: Beliczay László

Az embereknek elege lett a 43 600 forintos menüből, bezárt a neves étterem

Lehúzta a rolót egy neves étterem Észak-Íroroszágban. A lépés egy étkezési irányzat válságát jelezheti, ez a többedik Michelin-csillagos étterem, amely bezárni kényszerül.

A Deanes EIPIC, az észak-írországi Belfastban található Michelin-csillagos étterem 26 év sikeres működés után bejelentette, hogy bezár. A döntést az emelkedő költségekkel magyarázzák, de közrejátszott a Brexit, a Covid és az emberek életszínvonalának csökkenése is - írja a CNN alapján a Portfolio.

Az éttermet a neves északír séf, Michael Deane alapította 1997-ben és egy éven belül el is nyerte első Michelin-csillagát.

A hely nem volt annyira drága, mint amilyennek a neve alapján gondolnánk, 100 font volt egy menü, ami jelenleg kevesebb, mint 44 ezer forint.

Inkább azt jelezheti a csőd, hogy a hagyományos fine diningtól a gazdaságosabb gasztronómiai modellek irányába történt elmozdulás Nagy-Britanniában - írta az amerikai portál, emlékeztetve, ez már a többedik Michelin-csillagos étterem, amely bezárni kényszerül. A világhírű, koppenhágai Noma januárban jelentette be, hogy bezár, René Redzepi tulajdonos pedig a New York Timesnak azt mondta, a fine dining üzleti modell „fenntarthatatlan”. Augusztusban pedig az angol-francia híres séf, Michel Roux Jr. közölte, hogy jövő januárban bezárja két Michelin-csillagos londoni éttermét, a Le Gavroche-t, hogy „időt szakítson a munka és a magánélet jobb egyensúlyának elérésére”.

Greene és Bronagh McCormick, a Deanes EIPIC vezérigazgatója azt tervezi, hogy jövőre egy új vállalkozást indítanak Belfasttól délre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×