eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Dolmányos varjú (Corvus cornix) a belvárosi Szabadság téren 2020. január 29-én. A Főkert Nonprofit Zrt. közlése szerint az elmúlt hetekben a társaság kezelésében álló parkot és annak nagyobb fáit vetési varjak (Corvus frugilegus) kezdték el rendszeresen látogatni. A védett madarak jelentősebb számban csupán az október közepétől február második feléig tartó időszakban tartózkodnak a fővárosban, költőfajként már több mint két évtizede eltűntek Budapestről. A társaság fenntartása alá eső területekről február első hetében ideiglenesen begyűjtik a nagyobb csapatok után rendszeresen feltűnő ürülékkel beszennyeződő utcabútorokat, majd a madarak elvonultát követően visszahelyezik. A padokat az eltávolításig rendszeresen takarítják.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Iszonyú sok eső jön

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×