eur:
371.49
usd:
346.82
bux:
0.00
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Nyitókép: Unsplash

Erős fegyvert kapnak a felhasználók a Facebookkal és az Instagrammal szemben

Az Európai Unió új szabályozásának következményeként.

A Meta hamarosan megengedi majd az európai felhasználóknak, hogy letiltsák a Facebook és az Instagram alkalmazáson belüli nyomon követését - azt a funkciót, ami most a tevékenységünket figyeli és az alapján szabja személyre a hirdetéseket.

Lapértesülés szerint azonban ez nem lesz egyszerű, ugyanis a felhasználóknak egy formanyomtatványt kell majd kitölteniük, leírva, miért kifogásolják a két alkalmazás nyomkövető tevékenységét az alkalmazásokon belül - írta a hvg.hu.

Ezt a kérelmet a központban bírálják el, azt azonban nem tudni, hogy

  • az elbírálás mennyi ideig tart,
  • milyen szempontok alapján zajlik,
  • minden kérelmet elfogadnak-e,
  • esetleges elutasítás esetén lehet-e fellebbezni.

A Meta az Európai Unió adatvédelmi szabályozása miatt vezeti be ezt az újdonságot. Amennyiben a cég nem ad lehetőséget a felhasználóknak a döntésre, úgy az adatvédelmi hatóságok pénzbírsággal sújthatják a vállalatot.

A védekezés és a gyermekek védelmének témakörében ajánljuk az alábbi interjút:

Címlapról ajánljuk
Éleződik a helyzet Koszovóban, magyar KFOR-katonák is megsérültek

Éleződik a helyzet Koszovóban, magyar KFOR-katonák is megsérültek

Három észak-koszovói településen zajlottak összetűzések a rendőrség és a helyi szerbek között hétfőn. A kérdéses helyekre kivonult a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR is. Közben kiderült, hogy több magyar katona is megsérült az összecsapásokban.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
A KFOR is megszólalt a koszovói zavargásokkal kapcsolatban

A KFOR is megszólalt a koszovói zavargásokkal kapcsolatban

A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR 25 katonája, valamint több civil is megsérült az észak-koszovói zavargások során, amikor a koszovói rendőrség és a KFOR csapatai a helyi szerbekkel csaptak össze. A KFOR közleményében elítélte az agressziót, és azt írta, hogy az olasz és a magyar KFOR-egységek is indokolatlan támadásoknak estek áldozatul, és többen is megsérültek, a robbanások következtében töréseket és égési sérüléseket szenvedtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×