INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

kiberbiztonság

microsoft

gpt-4

Chatbotok javíthatják már az internet biztonságát is

Chatbotok javíthatják már az internet biztonságát is

Infostart

A Microsoft kínál olyan megoldást, amely nemcsak felismeri a kritikus problémákat, de megoldásokat is ajánl azokhoz.

Az OpenAI legfrissebb modelljére, a GPT-4-re épülő Microsoft Security Copilot képes a biztonsági incidenseket összefoglaló PowerPoint-diákat összeállítani, leírni egy aktív sebezhetőségnek való kitettséget, vagy egy személy által beírt szöveges kérésre válaszolva megadni a sérülékenységnek érintett fiókokat – írja a CNBC.

Az eszköz kiberbiztonsági szakértők munkáját segítheti, akik egy gomb segítségével vissza is jelezhetnek a chatbotnak, tudatva, ha hibázott. A chatbot így képes a fejlődésre is.

Vasu Jakkal, a Microsoft biztonságért, megfelelőségért, identitásért, kezelésért és adatvédelemért felelős alelnöke szerint

a program képes pillanatok alatt feldolgozni ezer riasztást és azokból kiválasztani azt a kettőt, ami valódi veszélyt is jelent.

Az eszköz egy rosszindulatú kódot is visszafejtett egy elemző számára, aki nem tudta, hogyan kell ezt megtenni – mondta el a CNBC-nek adott interjújában.

Ez segítséget jelenthet az olyan vállalkozások számára, amelyek nem tudnak megfizetni egy szakértőt, hanem belső munkatársaikat igyekeznek kiképezni az ilyen típusú feladatokra. A Security Copilot segíti a tanulás folyamatában az érintetteket, jobb teljesítményre teszi képessé őket.

A jelenleg széles körben még nem elérhető szolgáltatás áráról nem ejtett szót. Jakkal azt reméli, hogy azoknál a cégeknél, ahol bevezetik, nemcsak néhány vezető használja a programot majd, hanem sok alkalmazott. A Security Copilot együttműködik a Microsoft egyéb védelmi eszközeivel, és felhasználói visszajelzéstől függően

lehetséges, hogy harmadik fél felé is megnyitják majd

működését. Ez a döntés meghatározhatja azt is, hogy kik lesznek nyitottak arra, hogy megvásárolják az eszközt.

A Microsoft vásárlóinak egy szűk rétege kezdheti el elsőként a Security Copliot használatát: széles körben csak később válik elérhetővé a program.

A mesterséges intelligencia mibenlétéről és használatáról szól az alábbi Aréna-beszélgetés:

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018