eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Chatbotok javíthatják már az internet biztonságát is

A Microsoft kínál olyan megoldást, amely nemcsak felismeri a kritikus problémákat, de megoldásokat is ajánl azokhoz.

Az OpenAI legfrissebb modelljére, a GPT-4-re épülő Microsoft Security Copilot képes a biztonsági incidenseket összefoglaló PowerPoint-diákat összeállítani, leírni egy aktív sebezhetőségnek való kitettséget, vagy egy személy által beírt szöveges kérésre válaszolva megadni a sérülékenységnek érintett fiókokat – írja a CNBC.

Az eszköz kiberbiztonsági szakértők munkáját segítheti, akik egy gomb segítségével vissza is jelezhetnek a chatbotnak, tudatva, ha hibázott. A chatbot így képes a fejlődésre is.

Vasu Jakkal, a Microsoft biztonságért, megfelelőségért, identitásért, kezelésért és adatvédelemért felelős alelnöke szerint

a program képes pillanatok alatt feldolgozni ezer riasztást és azokból kiválasztani azt a kettőt, ami valódi veszélyt is jelent.

Az eszköz egy rosszindulatú kódot is visszafejtett egy elemző számára, aki nem tudta, hogyan kell ezt megtenni – mondta el a CNBC-nek adott interjújában.

Ez segítséget jelenthet az olyan vállalkozások számára, amelyek nem tudnak megfizetni egy szakértőt, hanem belső munkatársaikat igyekeznek kiképezni az ilyen típusú feladatokra. A Security Copilot segíti a tanulás folyamatában az érintetteket, jobb teljesítményre teszi képessé őket.

A jelenleg széles körben még nem elérhető szolgáltatás áráról nem ejtett szót. Jakkal azt reméli, hogy azoknál a cégeknél, ahol bevezetik, nemcsak néhány vezető használja a programot majd, hanem sok alkalmazott. A Security Copilot együttműködik a Microsoft egyéb védelmi eszközeivel, és felhasználói visszajelzéstől függően

lehetséges, hogy harmadik fél felé is megnyitják majd

működését. Ez a döntés meghatározhatja azt is, hogy kik lesznek nyitottak arra, hogy megvásárolják az eszközt.

A Microsoft vásárlóinak egy szűk rétege kezdheti el elsőként a Security Copliot használatát: széles körben csak később válik elérhetővé a program.

A mesterséges intelligencia mibenlétéről és használatáról szól az alábbi Aréna-beszélgetés:

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×