eur:
369.17
usd:
345.59
bux:
48200.04
2023. június 5. hétfő Fatime
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Súlyos támadássorozat az interneten, máris 1,6 millió áldozat van

Az egy évvel ezelőtti kiterjedt támadáshoz hasonlót tapasztaltak a WordPress-bővítményeket használóknál.

Mintegy 1,6 millió weboldal ellen indult kiterjedt kibertámadási kísérlet a napokban a Wordfence elemzői szerint; a hackerek által megcélzott weboldalak mind a WordPress motorját használják. Négy népszerű WordPress-bővítményen át próbálnak behatolni az oldalakra, hogy átvegyék felettük az irányítást – írta a Bleeping Computer alapján a hvg.hu.

A támadást 16 ezer különféle IP-címről vezénylik.

A négy WordPress-bővítmény korábban hibákat tartalmazott, melyeket már befoltoztak, de egyes javítások csak mostanában jöttek ki, és az Epsilon Framework egyes sablonjait használók is veszélyben vannak – hívják fel a figyelmet, majd felsorolják a gondot okozó sablonokat.

Védelmet jelent a frissítések telepítése, és emlékeztetnek, hogy tavaly novemberben is kiterjedt támadási kísérletbe kezdtek WordPress-motorú oldalak ellen.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×