eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Car frozen side mirror after a freezing rain phenomenon
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

A fél országban támadhat az ónos eső - figyelmeztetések

Mediterrán ciklon érkezik, többféle csapadékkal. Pénteken már napsütés is lehet, de a hétvége nem sok jóval kecsegtet.

Csütörtökön általában borult lesz az ég, csak estétől szakadozhat fel nyugaton a felhőzet. Sokfelé, de a keleti megyékben csak estétől várható csapadék. A Dunántúl északnyugati részein tartós, kiadós havazásra, kissé délebbre vegyes halmazállapotú csapadékra, míg a délkeleti, keleti részeken döntően esőre kell számítani. Reggel, kora délelőtt többfelé átmeneti jelleggel ónos eső is eshet. Napközben a Dunántúlon egyre többfelé vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. Délutántól a Tiszántúlon délire fordul a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +8 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hidegebb.

Az ónos eső lehetősége miatt Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt.

A havazás miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Pénteken nyugat felől tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Általában kisüt néhány órára a nap, de főleg a Tiszántúlon maradhatnak erősen felhős területek is. A reggeli ködfoltok megszűnnek. Napközben a nyugati és a középső országrészben már nem valószínű számottevő csapadék. Inkább a Tiszántúlon lehet még szórványosan kisebb eső, havas eső, havazás. A nyugati, majd déli szél néhol időnként megélénkül.

Hajnalban általában -6 és +3 fok között alakul a hőmérséklet, a kevésbé felhős nyugati körzetekben azonban -7, -10 fokot is mérhetnek. Kora délután -1, +6 fok valószínű.

Szombaton újabb mediterrán ciklon érkezik, vasárnap nagyobb területen lehet újra csapadék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×