eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagy lehűlés és sok eső - újabb figyelmeztetéseket adtak ki

A Kárpát-medence időjárását péntek estig egy ciklon közeledő frontrendszere alakítja, emiatt pénteken már többfelé várható csapadék.

Pénteken jellemzően erősen vagy közepesen felhős idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Reggeltől, délelőttől kezdve a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd a déli óráktól kezdve már a középső megyékben is mind több helyen várható eső, zápor, majd nagyjából déltől kezdve már zivatarok is.

A Dél- és Közép-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Estig a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. Napközben a déli szelet sokfelé kísérik erős széllökések, majd délutántól a Dunántúlon északira fordul, és ugyancsak megerősödik a szél.

A zivatarokat felhőszakadás (20-30 mm), viharos széllökések (70-90 km/h) és akár jégeső is kísérheti.

Zivatar miatt Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Több megyében a felhőszakadás és eső miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 25 és 30 fok között alakul, de a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység egyes részein csak 20, 24 fok lesz.

Szombatra virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is. Napközben a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így a Dunántúlon és a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik.

A minimumhőmérséklet 8-19 fok között alakul, az északnyugati megyékben lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a melegebb. A maximumhőmérséklet döntően 14-18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19-22 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×