eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elkerített építési terület az Erzsébet híd pesti felhajtójánál 2018. szeptember 5-én. A kéménymentes belváros projekt keretében a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. a Rác fürdőtől a Városház utcáig, az Erzsébet hídon át haladó stratégiai távhővezetéket épít ki.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Így terelődnek az online térbe az Európai Mobilitási Hét programjai

Metró helyett gyalog? Mi legyen a Rákóczi úttal? A klímabarát közlekedés az idei, járványkompatibilis eseménysorozat szíve.

"Klímabarát közlekedés mindenkiért!" - ezzel a jelszóval indul útjára idén hazánk legnagyobb zöld eseménye, az Európai Mobilitási Hét.

A környezetbarát és fenntartható városi közlekedésről szóló programsorozathoz idén is csatlakozik a főváros a Budapesti Közlekedési Központ szervezésében megvalósuló eseményekkel - mondta az InfoRádiónak Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

"Budapest az Európai Charta aláírásával csatlakozik immáron huszonegyedik alkalommal az Európai Mobilitási Héthez. Ez a hét minden évben szeptember 16. és 22. között van. Eléggé pozitív terveink voltak még tavasszal, amikor pozitív kilátásaink voltak az őszre nézve" - utalta Borsi Dávid a koronavírus-helyzetre.

A nagyszabású események helyett idén így járványkompatibilis programot állítottak össze, a kínálat jelentős részben az online térre helyeződött át.

"Nyereményjátékot hirdetünk például arra vonatkozóan,

a városlakók megduplázzák ezen a héten az átlagos lépésszámukat.

Ezt örökítsék meg egy lépésszámláló applikáció segítségével, utána pedig töltsék fel az eredményt a weboldalunkra, értékes nyereményekhez lehet jutni ezáltal" - említette példaként.

Másik kezdeményezés, hogy egyes tömegközlekedési megállókban qr-kódokat helyeztek el, ezeken keresztül a BKK forgalomcsillapítási projektjeivel lehet ismerkedni, illetve olyan "térképek" is hozzáférhetők, amelyek azt mutatják, mennyi plusz időt kell ráfordítanunk megállónként, ha valahová metró helyett gyalog megyünk.

Indul egy társadalmi egyeztetési "kör" is az Erzsébet híd és a Keleti közötti Rákóczi út jövőjével kapcsolatban.

A szeptember 19-20-ai hétvégén lesz utoljára a kerékpárosoké és a gyalogosoké a pesti alsó rakpart, erre is készülni lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×