eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Issimi.com

4,4 milliárdos horroráron keresi új gazdáját egy nem mindennapi Porsche – képek

Az eladó négykerekű portéka nem egyszerűen egy sportkocsi, sokkal inkább egy közútra szabadított versenyautó.

A Porsche 911 GT1 egy 1996 és 1998 között gyártott GT1 kategóriás versenyautó, melyből homoligizációs célokból néhány utcai példány is készült. És ezek közül most egy eladósorba került – írja a hvg.hu.

Az alábbi képeken látható példány a gyártás legvégén, 1998-ban látta meg a napvilágot, és azóta alig 1000 kilométert tettek meg vele.

Classicdriver.com
Classicdriver.com

A hongkongi eladó által árult Porsche 911 GT1 árcéduláján 12,3 millió eurós, vagyis átszámítva mintegy 4,4 milliárd forintos összeg olvasható. A sérülésmentes hiperautó újszerű állapotú és minden dokumentációja megvan.

A hatfokozatú kéziváltós, hátsókerék-hajtású kocsi mozgatásáról egy 3,2 literes 6 hengeres biturbó benzinmotor gondoskodik, melynek 544 lóereje és 600 Nm-es nyomatéka könnyedén mozgatja a mindössze 1,17 méter magas és alig 1,15 tonna tömegű sportautót.

Classicdriver.com
Classicdriver.com

Álló helyzetből 100-as tempóra alig 3,7 másodperc alatt gyorsul fel a Porsche 911 GT1, mely a 0-200-at is mindössze 10,5 másodperc alatt teljesíti, a végsebessége pedig 310 kilométer/óra.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×