INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

iskolai szünet

közlekedés

rendőrség

Velence, 2018. augusztus 11. A kelet-ukrajnai konfliktusban érintett családok gyermekei számára szervetett tábor résztvevői a velencei Juventus Hotelben 2018. augusztus 11-én. Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott idén a Velencei-tónál. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hétszázezren lesznek veszélyben péntektől - figyelmeztetett a rendőrség

Infostart

A gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság, egy nappal az iskolai szünet megkezdése előtt.

Berzai Zsolt az Országos Bűnmegelőzési Bizottság főtitkára a a fővárosi állatkertben, a zebrák kifutójánál rendezett sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy pénteken 700 ezer gyermeknek kezdődik meg a nyári vakáció.

Többségük önállóan vesz majd részt a közlekedésben, ezért

fontos, hogy a szülők meggyőződjenek arról, a gyerekek tisztában vannak a közlekedés alapvető szabályaival.

Annál inkább, mert nyáron történik a legtöbb közúti baleset. Az iskolarendőr-program keretében a rendőrség is igyekszik átadni a közlekedési ismereteket a gyerekeknek, ami nem fejeződik be a tanévvel, mert minden megyében rendeznek közbiztonsági, bűnmegelőzési tematikájú táborokat - fűzte hozzá.

Arra kérik a szülőket, hogy csak láthatósági mellényben és bukósisakkal engedjék kerékpározni gyerekeiket, az autóban pedig mindig használjanak megfelelő méretű gyermekülést - mondta.

Varga Balázs, az ORFK bűnmegelőzési osztályának munkatársa arra kérte a gyerekeket, hogy ha egyedül vannak a lakásban,

soha ne engedjenek be idegent, az utcán pedig ne álljanak szóba ismeretlennel.

A szülők tanítsák meg gyermeküket a 112-es segélyhívó szám használatára, az ő telefonszámuk pedig mindig legyen meg a gyereknél - mondta.

Mivel a kamaszokat - folytatta - elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények veszélyeztetik, fontos, hogy értékesebb tárgyaik ne legyenek látható helyen. Rendezvényeken, fesztiválokon utasítsák el, ha bárki kábító hatású vagy illegális szert kínál, erről értesítsék a biztonsági személyzetet, illetve hagyják el a társaságot - hívta fel a figyelmet. Veszélyt rejt az internet használata is, online ismerkedésnél vonják be a szülőket, és ne töltsenek fel magukról érzékeny képeket, adatokat.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018