eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Diákok rajzolnak a táblára a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én. Ezen a napon véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Akáció, vakáció! - itt az utolsó tanítási nap, a tanárok dolgoznak tovább

Az utolsó tanítási napot kezdik meg pénteken diákok az idei tanévben, ez nap már a szabadabb élet jegyében zajlik, felelni már nem kell – mondta a Pedagógusok Szakszervezete elnöke, aki rámutatott, a pedagógusoknak még nem tört ki a vakáció.

Az utolsó tanítási nappal pénteken ér véget a 2018-2019-es tanév, amely szeptember 3-án kezdődött.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke kiemelte, hogy a munka csak a diákok számára ér véget, a tanárok még több hétig dolgoznak.

"Azt gondolom, a diákok valóban felsóhajthatnak, hisz számukra valóban megkezdődik a szabadság, és megkezdődik az a szabadabb élet, amelyben a teher, a túlterhelés, a napi kötelezettségek alól mentességet kapnak. A pedagógusainknak viszont még nagyon sok tennivalójuk van, a dokumentációk elkészítésétől a bizonyítványok kiállításáig és a nyári táborok vezetéséig sok feladat még előttük áll, nem beszélve az érettségikről a középiskolákban, szakképzésben" - hangsúlyozta, vagyis

a tanárok jól megérdemelt szabadsága csak valamikor júliusban kezdődhet.

Szabó Zsuzsanna kiemelte, hogy az utolsó napon a diákoknak már nem kell az osztályzatokért felelniük.

"Már igazándiból érdemi munka nem zajlik ilyenkor, a nyárra készülnek már az utolsó napokban, és

vannak olyan intézmények, ahol a tanévzáró értekezleteket is megtartották, itt zárják le az osztályzatokat."

Szabó Zsuzsanna hozzátette: a legtöbb iskolában már csak az évzáró ünnepségek és a nyári táborok várnak diákokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×