eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én.
Nyitókép: Varga György

Váratlan ajándékot kapnak most a Balatonon

Nyárias idő lesz a hétvégén, a Balaton 21 fokos, így sokan strandolnak majd - idén utoljára ingyen.

A Kisalföld körképe szerint a balatoni fizetős strandok már nyitva vannak, de a legtöbb helyen csak a pünkösdi hétvégén szednek majd belépődíjat.

Csopakon az északi part kedvelt strandját már április közepén "nagyüzemi" szintre felkészítették. A fürdő május elsején teltházzal működött. Nem emelkednek majd a jegyárak 2017-hez képest. A teljes áru napi belépőért 800 forintot, a kedvezményes jegyekért (diák, 65 év felett) 500 forintot kérnek.

A balatonfüredi strandok (Esterházy, Kisfaludy) is ingyenesen látogathatók pünkösdig. Utána június 20-ig előszezoni tarifákat alkalmaznak. A főszezonban inflációkövető emelésre kell számítani. Az Esterházy strandra főszezonban tavaly 1150 forint volt az egyszeri felnőtt belépő, Kisfaludy-n 750.

Az alsóörsi strandon hetek óta nyitva tartják a vizes blokkokat. Maradnak a tavalyi tarifák: a napi felnőtt jegy 700, a diák, nyugdíjas 500 forintba kerül.

A Tihanyhoz tartozó, Aszófőhöz közeli meseszép sajkodi strandon az utolsó simításokat végzik. Itt június elsejéig ingyen strandolhatunk, leszámítva a hétvégéket. Ha napsütéses idő lesz, akkor már most szombaton belépőt kell fizetni. A felnőtt 400, a diákjegy 250 Ft-ba kerül idén, akárcsak tavaly.

Ameddig nem szednek belépőt a balatoni strandokon, addig közparkként működnek a fürdők. A legtöbb balatoni településen önkormányzati rendelet lehetővé teszi, hogy a hivatalos nyitást az időjárástól tegyék függővé.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×