eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az ónos eső miatt síkossá vált járda Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Turbéky Eszter

Újabb ciklon kavarja fel az időjárást

A télies időjárásért felelős mediterrán ciklon lassan elhagyja a térséget, hétfőn viszont dél felől egy újabb ciklon közelíti meg az országot. Emiatt folytatódik a felhős idő, és összességében több helyen alakulhat ki csapadék, amely zömmel hó formájában érkezik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé alakulhat ki havazás, délkeleten és a keleti határszélen havas eső, ónos eső is előfordulhat. A legtöbb csapadék a déli megyékben várható. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hófúvást okoz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 Celsius-fok között valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő.

Hétfő este a keleti határszélen ónos eső sem kizárt. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és 0 fok között valószínű.

Kedden eleinte többnyire erősen lesz az ég, majd főként a Dunántúlon elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Főleg délen és keleten várható kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Szerdán kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Főként délen és keleten várható havazás, havas eső. Az északi szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×