eur:
393.13
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Itt a tavasz, de csúf verzióját mutatja

Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 5 és 10 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Európa nagyobb részének időjárását egy nagyméretű, középpontjával a Brit-szigetek felett örvénylő ciklon alakítja. Áramlási rendszerében dél felől több hullámban enyhe, nedves levegő halad a kontinens belseje felé. Nagy területen erősen felhős az ég, az Appennini- és a Balkán-félszigeten több helyről jelentenek esőt, északabbra az eső mellett hó, havas eső, ónos eső is esik.

A hideg levegő a Skandináv-félszigetre, Ukrajna és Oroszország térségére szorult vissza; arrafelé napközben továbbra is fagyos a levegő, és éjszakánként többfelé -15 fok alá süllyed a hőmérséklet. A Kárpát-medence fölé szerda estig nedves, 1-2 fokkal enyhébb levegő áramlik. Kezdetben többfelé várható eső, és kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás szerda estig

Túlnyomóan borult lesz az ég, szerdán napközben vékonyodik, szakadozik nyugat felől a felhőzet. Kedden a déli óráktól az ország északkeleti felén számíthatunk többfelé esőre, majd átmeneti szünet után késő délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható újabb eső. Este és az éjszaka első felében nyugaton ónos eső is valószínű.

Szerdán reggel még több helyen eshet, majd főként a Dunától keletre várható egyre kisebb területen eső. Kedden a keleti, délkeleti, szerdán a délnyugati szél élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül, -3 és +3 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 5 és 10 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×