INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

síelés

robot

phjongcshang 2018

Síelő robotok lepték el az egyik pályát, nem semmi, amit műveltek

Síelő robotok lepték el az egyik pályát, nem semmi, amit műveltek

Infostart / MTI

Dél-Koreában rendezték meg a világon először a síelő robotok versenyét, nem messze a phjongcsanghi téli olimpia helyszínétől - jelentette be a dél-koreai ipari minisztérium.

Nyolc humanoid robot vett rész a Welli Hilli Parkban rendezett megmérettetésen, amelyre a nagy dél-koreai egyetemek, köztük a Szöuli Műszaki és Technológiai Nemzeti Egyetem csapatai neveztek. A sípálya egy órányi autóútra van Phjongcsanghtól nyugatra.

A részt vevő robotoknak számos feltételnek kellett megfelelniük: magasságuknak túl kellett szárnyalnia az 50 centimétert, két lábon kellett állniuk. Az emberhez hasonlóan síléceket és botokat kellett használniuk, képesnek kellett lenni a térd és a könyök hajlítására.

A robotokat sebességük és manőverező képességük alapján értékelték, és emberi segítség nélkül kellett célba jutniuk. Irányítóik csak a pálya széléről avatkozhattak bele mozgásukba - közölte a tárca.

A tárca szerint robotokat a téli olimpia különböző helyszínein, az olimpiai faluban és a sajtóközpontban is alkalmaznak az olimpiai játékok sikeres lebonyolításához.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018