eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Indul az utazás a luxusvonaton

A legdrágább lakosztály egy négynapos útra 950 ezer jenbe (2,8 millió forintba) kerül utasonként az új japán luxusvonaton, amelynek utasai üvegtetőn és -falakon keresztül gyönyörködhetnek a tájban, fürdőkádban pihenhetik ki a nap fáradalmait és sötét színű fabútorok között élvezhetik az utazást.

A Kelet-Japán Vasúttársaság tíz kocsiból álló Sikisima nevű luxusvonata 33 utassal a fedélzetén indult el első útjára a héten Tokióból Hokkaidóba.

  • A szerelvény elején és hátulján üvegtetővel és -falakkal felszerelt díszkocsik találhatóak,
  • a luxuslakosztályok utasainak kényelméről tatami szőnyeg éshinoki hamisciprusból készült fürdőkád gondoskodik.

A szerelvény megállói között van a Japán északkeleti részén fekvő Tohoku térség, amely súlyos károkat szenvedett a 2011-es földrengés és szökőár idején.

A héten indult négynapos kirándulásra 740 ezer-950 ezer jenért lehetett jegyet venni. A magas árak ellenére azonban

2018 márciusáig már az összes útra - a rövidebb távokra is - elfogytak a jegyek.

Japánban egyre nő a kereslet a vonatos luxusutak iránt, ezért az ország számos vasúttársasága új szolgáltatásokkal bővítette kínálatát.

A Kjúsúi Vasúttársaság négy évvel ezelőtt indította el saját luxusvonatát, míg a Nyugat-Japán vasúttársaság Twilight Express Mizukaze nevű robogó csodája a tervek szerint júniusban debütál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×