eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Új funkciókkal bővült a Google Térkép

Új funkciókkal bővült a Google Térkép

Már Magyarországon is elérhetők a gigacég újításai.

Már Magyarországon is elérhető a valós idejű helyszín-megosztás, ami a Google Térkép alkalmazáson keresztül működik.

A "Helyszín megosztása" gombbal aktiválhatjuk a funkciót, és itt választhatjuk ki, hogy kivel szeretnénk megosztani tartózkodási helyünket. Ezután megjelenik a helyzetünk a másik félnél, és mi is élőben követhetjük ismerősünk útját. Emellett akár linken is megoszthatjuk, hogy merre járunk.

A helyszín-megosztást nemcsak simán kikapcsolni lehet, hanem egy előre beállított időpontban magától is leállhat.

A Google Térkép új funkciója a cég szerint biztonságot adhat, ha például úgy érezzük, hogy veszélyben vagyunk út közben, mert akkor valós időben megoszthatjuk útvonalunkat ismerőseinkkel, akik végigkövethetik, hogy épségben eljutunk-e az úti célunkig. Emellett előnyös lehet baráti társaságok esetében is, amelynek tagjai üzenet helyett egyszerűen csak megosztják, hogy ki merre jár, és mennyi időre van a megbeszélt találkozóhelytől.

A Google nemrég aktiválta azt a funkciót, amellyel kedvenc helyeinket is elmenthetjük egy listára és meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, de kívánságlistát is létrehozhatunk és bővíthetünk minden alkalommal, amikor olyan helyet találunk, ahova később biztos visszamennénk. 

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×