eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Kullancsveszély: mikor érdemes beoltatni a gyereket?

Kullancsveszély: mikor érdemes beoltatni a gyereket?

Már egyéves kortól ajánlott a kullancs elleni védőoltást beadatni a kisgyermeknek, ez ugyanis az egyetlen módszer, amellyel a súlyos következmények megelőzhetők - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

A bogarak, szúnyogok jelenléte ugyanannyira kellemetlen mindenkinek, de nem jelent nagyobb rizikót a gyerekek számára - mondta Póta György.

„Azoknál a rovaroknál, amelyek nagyobb bajt okozhatnak – például a darazsak – már jobban kell figyelni. Meg kell tanítani a gyereket, hogy ne féljen a darazsaktól. Mert a személyes tapasztalatom az, hogy a darazsak nem szoktak csak úgy csípni, csak akkor, ha őket is támadják” - tanácsolta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Elmondta, hogy komolyabb bajt csak annál a gyereknél okoz a darázscsípés, aki genetikusan allergiás a darázscsípésre. Ám

nincs olyan vizsgálat, amellyel ki lehet szűrni az allergiát,

kizárólag onnan tudhatjuk, amikor az első darázscsípésnél kialakul a baj.

Ezért mindenképpen érdemes otthon receptre kapható allergia elleni szert tartani – tanácsolta Póta György.

Az olyan heves allergiás reakcióra viszont, amelyik intenzív osztályt igényelne, nem lehet felkészülni – tette hozzá a háziorvos.

Kullancsveszély: mikor érdemes beoltatni a gyereket?

Emlékeztetett arra, hogy a kullancs által átvitt fertőzések súlyos következményekkel járhatnak.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy

már egyéves kortól lehet oltatni a gyereket.

„Elvileg egyéves kor alatt is lehet, ám a csecsemők még nincsenek nagy veszélynek kitéve, hiszen

amíg a gyerek a saját lábán nem közlekedik az aljnövényzetben, addig nem mászik olyan könnyen a bőrére a kullancs.

Ám amikor totyogós korba ér, onnantól kezdve reális veszélyt jelentenek a kullancsok” - közölte Póta György.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke úgy véli, minden kisgyereket célszerű beoltani. Akik sűrűbben járnak a természetben, azokat minél korábban, míg akik ritkán járnak a természetben, kicsit később is ráér beoltatni. De az óvodai kirándulások, iskolai táborok mindig magukban hordozzák a veszélyt, még akkor is, ha a család egyébként nem nagy természetjáró” - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×