eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin
Drasztikus növekedés az online világban

Drasztikus növekedés az online világban

Az elmúlt 15 évben több mint 760 százalékkal nőtt az internethasználók száma világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint ma már több mint három milliárd ember elérhető online – derül ki a Google felméréséből.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: a lakosság 75 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel. Az európaiak annyira együtt élnek a hálózattal, hogy 1,25 mobilelőfizetéssel rendelkeznek fejenként, vagyis minden főre egynél több mobilelőfizetés jut, és a különböző eszközökkel

átlagosan havi 1900 percet töltenek online. 

A Google információi szerint a legtöbb időt az online vásárlásra fordítjuk. Magyarországon közel 17 százalék volt a hazai e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami felette van az európai átlagnak. 2015-ben a magyar online kiskereskedelem nettó forgalma 319 milliárd forint volt. Ezzel az e-kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes kiskereskedelem 4,1 százaléka.

A mobil és tablet készülékeken inkább tájékozódnak, ismerkednek az ajánlattal, termékekkel a felhasználók, majd amikor egyre közelebb kerülnek a vásárláshoz, akkor nyúlnak csak az asztali készülékhez.

A legfrissebb adatok szerint az első öt online szektor

  • a számítástechnika,
  • a szórakoztató elektronika,
  • a home deco,
  • a játék
  • és a divat. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×