INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Jótékonysági koncert az izombeteg gyerekek támogatásáért

Infostart / InfoRádió
Izomsorvadással küzdő gyermekek és családjuk életét segíti a Gyógyító Jószándék Alapítvány, amely szombat este jótékonysági koncertet rendez az Óbudai Társaskörben - mondta az InfoRádióban Oberrecht Gabriella, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

"A Gyógyító Jószándék Alapítványt 2002-ben hoztuk létre, fő célunk a Duchenne-féle izombeteg gyerekek és családjuk támogatása. Ez a betegség sajnos - a tudomány jelenlegi állása szerint - gyógyíthatatlan, de mi nem adjuk fel a reményt és bízunk abban, hogy a kutatások, amelyek sok országban folynak, hoznak valami eredményt és terápiát, amelyek enyhítik az izomsejtek leépülését" - mondta az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Oberrecht Gabriella hozzátette: "jelenleg ezek a gyerekek tízéves koruk körül elvesztik a járóképességüket és kerekesszékben élik tovább az életüket. Minden megteszünk, hogy így is jól érezzék magukat."

Az alapítvány tevékenységéről a kuratórium elnöke azt mondta: "nagyon fontos a szülőkkel való lelki közösségvállalás, emellett pedig olyan programokat szervezünk - nyári táborok, hétvégi találkozók -, amire a gyerekeknek nem lenne alkalmuk. Igyekszünk a mozgás örömét nekik is megadni, van motorcsónakázás, de voltunk lovagolni, bobozni. Nagy öröm látni ezeket a gyerekeket mosolyogni, és azt, hogy mindenki jól érzi magát."

Az alapítvány február 7-én este 7 órakor az Óbudai Társaskörben jótékonysági koncertet rendez.

"Az alapítványt saját magunk - magánszemélyek, cégek adományaiból - tartjuk fent, az utóbbi években néhány pályázatot is nyertünk. A nyári tábor jelentős költséggel jár, hiszen ahol 60-70 ember egy hétig nyaral együtt, az több millió forintos kiadással jár. Erre a forrásokat minden évben a februári jótékonysági rendezvényünkön igyekszünk összegyűjteni. Az előző tizenhárom évhez hasonlóan most is Gáspár András színművész mondja a megnyitó beszédet és a műsort is ő vezeti. Nagyon örülünk, hogy a Magyar Állami Operaház két hegedűművésze elfogadta a meghívásunkat, Gazdag Ferenc és Rász József Mozart-, Rossini és Weber-műveket hegedül. A szünet előtt "saját rappereink", két kerekesszékes fiú, Abramov Dani és Horváth Roli, a saját szerzeményeiket adja elő, Pápai Rómeó pedig a saját versét mondja el. Minden évben igyekszünk ismert előadóművészeket megnyerni, idén Kulka Jánost kértük fel, az est zárásaként az ő csodás dalait hallhatja a közönség" - mondta Oberrecht Gabriella.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk