eur:
385.77
usd:
356.61
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Miért nem szeretnek cipőt vásárolni a brit nők?

Nem szeretnek cipőt venni a szó szoros értelmében nagy lábon élő brit nők, mert szégyellik a lábméretüket és nyilvánosan levenni a lábbelijüket - ez derült ki egy brit áruházlánc felméréséből.

A Debenhams ezer 42-es, illetve 43-as cipőt hordó nőt kérdezett meg vásárlási szokásairól, és a válaszadók 82 százaléka elismerte, hogy szégyenkezik nagy lába miatt. Több mint a felük azt mondta, hogy a cipővásárlás legrosszabb része, amikor meg kell mondaniuk méretüket az eladónak. Harminchat százalékuk pedig közölte, hogy utálja mások előtt levenni a cipőjét.

Az áruházlánc arra a következtetésre jutott, hogy ezek a nők minden bizonnyal online vásárlással könnyítik meg életüket.

A Debenhams adatai szerint a probléma egyre általánosabb: az átlag lábméret az utóbbi tíz évben egy számot nőtt, és jelenleg 39-es. A 42-es és 43-as méret iránti igény miatt ugyanakkor 80 százalékkal bővíteni kellett ezeknek a méreteknek a készleteit.

A nők lába nem is annyira megnyúlt, mint inkább szélesedett, amit a szakértők a nők átlagos súlyának emelkedésével magyaráznak. A Debenhams ugyanakkor azzal biztatta a nagy méretek viselőit, hogy számos híresség - köztük Nicole Kidman, Michelle Obama vagy Paris Hilton - is egy cipőben jár velük, és a cipőgyártás igyekszik lépést tartani a "megnövekedett" igényekkel.

"A ma alkalmazott anyagok és a technológia lehetővé teszi, hogy elegendő tartós és kényelmes cipőt állítsanak elő a nagyobb méretekben, ami pedig tíz éve még elképzelhetetlen lett volna" - fogalmazott Carie Bakhuizen, az áruház szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×