eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kitüntettek két futballistát a Vöröskereszt világnapján

Mintegy 100 kitüntetést és elismerést adtak át a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapja alkalmából Budapesten. Az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt a Hadtörténeti Múzeumban tartotta központi ünnepségét. Habsburg György, a szervezet elnöke beszédében kiemelte, hogy küzdelmes feladatot jelentett az elmúlt időszakban az árvíz, majd a vörösiszap-katasztrófa.

Egyúttal köszönetet mondott minden vöröskeresztes munkatársnak és önkéntesnek az áldozatos és gondos munkájáért, valamint a támogatóknak adományaikért. Az Év Támogatója Díjat az OTP Banknak ítélte oda a humanitárius szervezet vezetősége.

A pénzintézet félmilliárd forinttal segítette a Magyar Vöröskereszt árvízi segélyműveleteit. Priskin Tamás és Fülöp Márton labdarúgók magánadományozóként vehették át ezt az elismerést. A Nemzetközi Vöröskereszt 1949-ben nyilvánította május 8-át a mozgalom világnapjává, ekkor született 1828-ban az alapító, Henri Dunant.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

A PwC által megkérdezett pénzügyi vezetők 66 százaléka idén már úgy gondolta, hogy a mesterséges intelligenciának jelentős hatása lesz a vállalati folyamatokra a következő három évben. Egy évvel ezelőtt még jóval kevesebb, alig valamivel 50 százalék feletti volt ez az arány. Az InfoRádió Balogh Zoltánt, a PwC számviteli tanácsadás igazgatóját kérdezte.

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×