eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Motorhiba miatt hajtott végre kényszerleszállást az utasszállító

Kényszerleszállást hajtott végre a szingapúri repülőtéren a Qantas ausztrál légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. Senki nem sérült meg, de a légitársaság Airbus A380-as típusú repülőgépei addig nem szállhatnak fel, míg a vizsgálat be nem fejeződik.

Az első hírek még arról szóltak, hogy az Airbus A380-as típusú repülőgép az indonéziai Batam szigete felett lezuhant, a Qantas légitársaság szóvivője nem sokkal később azonban cáfolta mindezt. A szóvivő szerint a pilóta motorhiba miatt az egyik hajtómű leállítására kényszerült, de ennek ellenére a gép a szingapúri repülőtéren sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

Az utasok arról számoltak be, hogy robbanás hangját hallották, majd lángok csaptak ki az egyik szárny alól. A robbanást a földön is hallották, majd látták, hogy darabok hullanak le a gépről.

Az utasszállító repülőgép Londonból Szingapúr érintésével Sydney-be tartott. A motorhiba a Szingapúrból való felszállás után történt az indonéz légtérben. Az A380-as ezt követően kényszerült a visszatérésre.

Repülőtéri források szerint leszálláskor a gép alsó részéből füstfelhő tört ki. Az A380-ast azonnal mentő- és tűzoltó autók vették körül.

A legfrissebb hírek szerint a gépen 433 utas és 26 fős személyzet tartózkodott. Az ausztrál külügyminisztérium szerint a kényszerleszállás során senki nem sérült meg. Az utasok állítólag már el is hagyták a repülőgépet.

Az Airbus A380-as a legkorszerűbb, illetve legnagyobb utasszállító repülőgép, amely több mint 500 utas szállítására képes. Első felszállása 2005-ben, míg első kereskedelmi repülése két évvel később a Szingapúr és Sydney közötti útvonalon történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×