eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Könnyebben fogy, aki étkezés előtt vizet iszik

Két pohár ásványvíz segít megszabadulni a túlsúlytól - állítják amerikai kutatók, akik szerint a titok mindössze annyi, hogy minden étkezés előtt el kell kortyolni legalább a négy-öt deciliter vizet.

"A víz az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb fogyókúrás szer. Nem azt állítjuk, hogy ha valaki nem változtat az életmódján, vagyis sok zsíros és kalóriadús ételt fogyaszt, de mellette rengeteg vizet iszik, egyik napról a másikra le fog fogyni. De aki a diétás étrendet követ, és étkezések előtt mindig megiszik két pohár vizet, az garantáltan több kilótól tud majd megszabadulni" - mondta a kutatási eredményeket összegző tanulmány szerzője, Brenda Davy.

A Virginia Tech kutatócsoportja tizenkét héten keresztül vizsgálta túlsúlyos emberek fogyókúrás étrendjét és testsúlyuk alakulását. A kísérletben részt vevőket két csoportra osztották aszerint, hogy étkezés előtt isznak-e vizet. Mindkét csoport ugyanazzal a diétával próbált megszabadulni a plusz kilóktól. Az orvosok szerint a tizenkettedik hét végére egyértelmű lett az eredmény: aki minden étkezés előtt ivott négy-öt deciliter vizet, átlagosan hét kilótól tudott megszabadulni, míg a másik csoportba tartozó túlsúlyos emberek mindössze öt kilótól.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×