eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Heten meghaltak egy rendőröket szállító busz balesetében Szentesnél

Hatan meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Hét ember meghalt, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz és egy mikrobusz szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között; valamennyien a mikrobuszban utaztak. A buszban ülő rendőrök közül tízen megsérültek - közölte a rendőrség.

A rendőrök korábban a borsodi árvízi védekezésben vettek részt, az autóbusszal szállították őket haza - mondta Pál János alezredes.

A tűzoltók akkor találtak rá a nyolcadik utasra, amikor szétvágták a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járművet - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az ülés alá beszorult ember súlyosan megsérült, a lábszárcsontja tört el.

A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.

 Halál buszbalesetek Magyarországon 2006 óta

2006. január 7. - Székesfehérvár közelében a 7-es úton hárman meghaltak és 18-an megsérültek, amikor a menetrend szerinti Volán busz megcsúszott és árokba borult.

2006. február 25. - Budapesten a Ferihegyi repülőtérről a városcentrum felé haladó - többségében szerb utasokat szállító - emeletes busz a gyorsforgalmi úton egy magasságkorlátozó kapunak ütközött. A balesetben ketten meghaltak, 32-en megsérültek.

2007. június 16. - A Győr-Moson-Sopron megyei Beled község közelében árokba borult egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz. A balesetben egy ember meghalt, 28-an megsérültek.

2007. július 13. - Budapesten, a régi Fóti úton egy menetrend szerint közlekedő Volán-busz és egy személyautó ütközött össze. A helyszínen ketten életüket vesztették, négyen megsérültek.

2007. július 19. - Csongrád megyében, Makó közelében a 43-as főúton egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító, német felségjelzésű trélerrel. Az ütközés következtében a busz a vasúti sínekre zuhant. A balesetnek 8 halálos áldozata és 18 sérültje volt.

2007. szeptember 12. - A Békés megyei Vésztő és Bélmegyer között hárman meghaltak, 25-en súlyosan megsérültek, amikor a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz egy kanyarban felborult.

2007. november 18. - Budapesten a Hungária körúton egy szerződéses buszjárat a troli felső vezetékét tartó villanyoszlopnak ütközött. A sofőr a helyszínen meghalt, tizennégyen megsebesültek.

2007. december 3. - A Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, a 42-es számú főúton egy román kisbusz belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út baloldalára frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal. A román kisbusz vezetője életét vesztette, hét utasa pedig megsérült.

2008. szeptember 24. - A Tolna megyei Döbröközön egy Dombóvár felé tartó menetrend szerinti busz összeütközött egy kisteherautóval. Egy ember meghalt, heten megsérültek.

2008. november 3. - Egy ember meghalt, 15-20 megsérült, amikor a 34-es főúton a menetrend szerinti, Tiszafüredre diákokat szállító autóbusz a város határától egy kilométerre belerohant egy álló kamionba.

2009. február 2. - Makó és Apátfalva között egy román mikrobusz és egy szintén román teherautó frontálisan összeütközött. A balesetben egy ember meghalt, hárman megsebesültek.

2009. február 11. - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között egy menetrend szerint közlekedő Volán-autóbusz felborult. A balesetben 1 ember meghalt, hatan megsérültek.

2009. július 30. - Ketten azonnal meghaltak, amikor kisbuszukkal egy műszaki okok miatt a leállósávon veszteglő kisteherautóba rohantak az M5-ös autópályán Szeged közelében.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×