INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Több mint kétszázszor aggódnak a nők a testük miatt egy héten

Infostart / InfoRádió
A nőknek átlagosan napi 36-szor van negatív gondolatuk a testükről - derült ki egy brit kutatásból.

Egy brit személyi edző és egy pszichológus azt akarta felmérni, hogy a mai, külsőségeket hajhászó társadalomban a nők milyen gyakran gondolnak a kinézetükre. Vizsgálatukba száz hölgyet vontak be, akiknek egy különleges mérőeszközt adtak a kezükbe: egy hétig akárhányszor csak aggódtak alakjuk, hajuk vagy általában a külsejük miatt, meg kellett nyomniuk egy kis számlálót.

A 35 és 69 év közötti nőknek átlagosan napi 36-szor, vagyis heti 252-szer volt negatív gondolatuk a testükről. Az egyik, a kísérletben résztvevő hölgy hét nap alatt 1400-szor nyomta meg a számlálót. Reggelenként, miután felkeltek, minden harmadik percben volt egy negatív gondolatuk a külsejükről. "Amikor belenézek a tükörbe, az az első gondolatom, hogy nem ismerem ezt az embert. Felébredek ezzel az arccal, és azt gondolom, hogy az valaki másé" - vallotta be egyikük, Sherrie Hewson.

A tévés személyiség, aki tíz évvel ezelőtt felvarratta ráncait, azt mondta: reggel, ahogy egyre több sminket tett fel az arcára, úgy csökkent a klikkelések száma is. Akkor is sok negatív gondolata van, amikor fiatal színészkorából lát magáról képet. "Látni, hogyan néztem ki, eszembe juttatja, hogy öregszem" - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk