eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68608.64
2024. május 7. kedd Gizella

Téli gumi és hólánc nélkül már ne induljon a Tátrába!

Hótakaró fedi az észak-szlovákiai hegyeket, a Magas Tátrában számos út járhatatlan; a rendőrség felhívta a gépkocsivezetők figyelmét, hogy csak téli gumival és a hegyvidékeken hólánccal felszerelve induljanak útnak.

A Magas Tátrában szerdán reggel is havazott, s viharos szél fújt. Az utakra dőlt fák miatt teljesen megbénult a közlekedés a Csorba-tó és Podbanszkó (Podbanské) közötti főúton. Tátralomnic környékén és a poprádi járásban a tűzoltók az éjszaka folyamán tisztították meg az utakat. Kora reggel óta újra járható a Csorba-tó és a Felsőhági (Vysné Hágy) közti főút, amely kedd déltől a kidőlt fák miatt zárva volt. Akadozik és nehéz a közlekedés a tátrai fogaskerekűn.

A vihar és az erős széllökések a közszolgálati rádió jelentése szerint elsősorban a poprádi, bártfai és az eperjesi járásban okoznak problémákat. Behavazottak, síkosak az utak Északnyugat-Szlovákiában is, Zsolna környékén. Árvában az éjje
Kassán és környékén az éjjel megnyugodott a helyzet, és szerdán reggel az egész régióban már járhatóak voltak az utak.

A hirtelen beköszöntött tél következtében megnőtt a közúti balesetek száma, különösen a kamionok birkóztak meg nehezen a hegyvidéki síkos utakkal. Rendőrségi jelentés szerint kedd délutántól szerda reggelig legalább kéttucatnyi kamion csúszott az árokba.

Meteorológiai előrejelzések szerint a hideg, havas, esős időjárás egészen vasárnapig eltart.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Tovább gyengül a forint

Tovább gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedd reggel nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben stagnál, a dollárral szemben pedig kisebb gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×