eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Svédországban fényképezték le Madeleine-t?

Madeleine McCann vagy a hasonmása tekint le egy fotóról, amely nemrég készült Svédországban, és amelynek nyilvánosságra kerülése óta a rendőrség is keresi a képen látható gyermeket.

Az idén hatéves skót kislány 2007 májusában, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. Madeleine - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben szülei az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást tavaly nyáron - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, az eltűnt gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szombaton azonban közölt egy fotót, amely a leírás szerint augusztusban készült Stockholmban, egy autókiállításon. A fényképen látható, rózsaszín ruhát és azonos színű sapkát, valamint fülbevalót viselő, mosolygó kislány megdöbbentő módon hasonlít ahhoz a nemrég közzétett, számítógépes "öregítő" eljárással alkotott portréhoz, amely azt ábrázolja, hogy Madeleine miként nézhet ki most, hatévesen.

A svédországi fotón látható leánygyermek és a számítógépes portrén szereplő kislány arcvonásai szinte azonosak, szemük színe pedig megegyezik. Madeleine különleges ismertetőjele, hogy jobb szemének szivárványhártyáján jól kivehető fekete pötty van, de a Stockholmban készített fotó nem elég nagy felbontású annak megállapításához, hogy az azon látható gyermek szemén is van-e ilyen kis folt.

A The Sun szombati beszámolója szerint ahogy a kép megjelent az interneten, a svéd rendőrséget rengetegen hívták fel azzal, hogy a gyermek mennyire hasonlít Madeleine-hez, sőt az autókiállítás látogatói közül sokan már a felvétel nyilvánosságra kerülése előtt bejelentették, hogy a rendezvényen az eltűnt kislányt vélték látni.

Brit rendőrségi szakértők arcvonás-azonosító technológiával vizsgálták a fotót, és ennek alapján nem zárták ki az azonosságot.

A fotós a lap ismertetése szerint elmondta: a kislány egy férfi és egy nő társaságában volt a stockholmi autókiállításon, és tökéletesen beszélt angolul. A férfi svéd volt, az asszony azonban nem szólalt meg, és egyikük sem engedte, hogy a fotós lefényképezze őket.

A képet látták Madeleine szülei is, akik szerint a fotón látható kislány valóban hasonlít ahhoz, ahogy az ő gyermekük ma kinézhet.

A svéd rendőrség kapcsolatba lépett az ügyben a brit nyomozókkal, és azokkal a magándetektívekkel is, akiket a szülők alkalmaznak Madeleine felkutatására - írta a szombati The Sun.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×