eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hétfőtől újra teljes hosszában járható a budai alsó rakpart

Hétfőtől ismét teljes hosszában járható lesz a budai alsó rakpart, a jelenleg még lezárt, nagyjából 600 méter hosszú szakaszt is megnyitják - közölte az ÉlőDuna Projek.

A még hiányzó szakaszt egyelőre csak hétköznapokon használhatják az autósok. Annak érdekében ugyanis, hogy időközben a kivitelezés is haladhasson, ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben azon a 600 méteres útszakaszon, amely a Margit híd budai hídfőjétől délre eső fel- és lehajtó, illetve az Üstökös utca vonalában kiépített új lehajtó között húzódik.

A kivitelező a Duna mentén dolgozik, ezért az útpálya folyó felőli sávja leszűkül ugyan, de sávtereléssel mindkét irányban járható lesz a rakpart. Az újonnan kialakított parkolóhelyek szintén az építési terület részét képezik majd ebben az átmeneti időszakban, ezeken tehát egyelőre nem lehet majd parkolni - tették hozzá.

A rakpart befejező munkálatai éjszakánként és hétvégenként zajlanak, ezért hétköznapokon este 22:00 és hajnali 05:00 óra között, valamint hétvégén - pénteken 22:00 óra és hétfőn 05:00 óra között - lezárják az érintett szakaszt a forgalom elől. Ekkor a jelenleg is érvényben lévő megoldás szerint, a felső rakparton haladhatnak majd az autósok - közölték.

Az ÉlőDuna projekt jelenleg Közép-Kelet-Európa legjelentősebb, 2010-ig megvalósuló környezetvédelmi beruházása, amely alapjaiban korszerűsíti a főváros szennyvíztisztítási rendszerét és technológiáját, nagy mértékű kapacitásbővítést eredményez, és amelynek köszönhetően néhány éven belül újra tiszta lesz a Duna vize Budapestnél - írták.

A teljes beruházás Európai Unió által elismert költsége mintegy 428,7 millió euró, amelynek 65 százalékát az Európai Unió finanszírozza a Kohéziós Alapból, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×