INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A legrosszabb nap lenne a születésre?

Infostart / InfoRádió
Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke venné az iskolai akadályokat, és sikeres ember válna belőle. Az augusztusban született gyermekeknek azonban erre kisebb az esélyük - vallják egyre többen Nagy-Britanniában.

A szigetországban szigorúan veszik az iskolakezdést. Ott már ötéves kortól iskolába járnak a gyermekek, és igen szigorúan veszik a belépési életkort.

A tanévet minden év szeptember 1-én az első évfolyamon azok kezdhetik el, akik legfeljebb öt évvel korábban születtek, szeptember 1. és az azután következő augusztus 31. között. Így azok, aki augusztusiak, egy évvel fiatalabbak szeptemberi születésű iskolatársaiknál.

A hétéves korban elvégzett felmérők ugyanakkor megmutatták, hogy míg a szeptemberi gyermekek 70-80 százalékon teljesítenek, addig az augusztusiak 47-53 százalékos eredményeket érnek el.

A plusz egy év hatalmas előnyt jelent ebben az életkorban, így az idősebb gyermekek magabiztosabbá válnak, nemcsak jobb eredményeik, de erősebb fizikumuk, testalkatuk miatt is.

A britek szerint így a legrosszabb időpont a megszületésre az augusztus 31-e. Szerencsére Magyarországon lazábbak a szabályok, a szülők nagyjából kétéves intervallumban dönthetnek arról, mikor íratják be gyermeküket az iskolába, amely két évvel később kezdődik, mint a szigetországban.

A címlapról ajánljuk