eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már a szexhez is túl lusták vagyunk?

Túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy játsszunk a gyerekkel, már eszünkbe sem jut két emeletet gyalogolni, inkább hagyjuk, hogy elmenjen a busz, de nem futunk utána, a szeretkezés helyett meg többnyire az alvást választjuk - legalábbis ez derült ki egy nagy-britanniai felmérésből.

A britek harmada túl lusta ahhoz, hogy fusson a busz után, kétharmadának eszébe sem jut két emeletet gyalogolni, minden hatodik pedig inkább képes olyan műsort nézni a tévében, ami nem is érdekli, ha elromlott a távkapcsoló.

A britek már a szexhez is lusták - derül ki a felmérésből, amelyet egy magán egészségbiztosító készített. A megkérdezett párok háromnegyede bevallotta, hogy egyszerűen nincs energiája a szeretkezéshez. Az így válaszolók 58 százaléka úgy véli: egyszerűen nem elég fitt az egész napi munka után a szexhez.

A 2000 megkérdezett kétharmada általában ahhoz is túl fáradt, hogy játsszon a gyerekeivel, s mivel ők is a rossz példát látják, nem csoda, hogy hatból egy gyerek elhízott lesz iskolás korára.

A felmérésből az is kiderült, hogy Glasgow Nagy-Britannia leglustább városa, ahol a megkérdezettek 75 százaléka elismeri, hogy nem mozog eleget. A sort Birmingham és Southampton követi 67-67 százalékkal, majd Bristol, London, Leeds, Newcastle, Norwich, Manchester és Cardiff következik.

A helyzet különösen azért elkeserítő, mert a cég egy korábbi felmérése szerint minden 12. brit annyira túlsúlyos, hogy állapotukon már csak a gyomorszűkítő műtét segíthetne.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×