eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Elbocsátották, mert feltöltötte a mobilját: 37 filléres áramlopás

Munkahelyi mobiltelefon-feltöltés miatt bocsátottak el Németországban egy alkalmazottat.

Az 51 éves oberhauseni férfinak áramlopás címén mondtak fel. "Csak feltöltöttem a mobilomat" - mondta a háromgyerekes apa, aki tizenötödik éve dolgozott a cégnél. "A főnökasszony ezt meglátta, és azonnal elbocsátott" - tette hozzá.

Szakértői számítások szerint a szóban forgó típus feltöltésenként 0,00014 euró (0,0374 forint) értékű áramot fogyaszt - áll a Bild című német lap beszámolójában.

A vállalat az áramlopáson kívül azzal indokolta a munkaviszony megszüntetését, hogy az észak-afrikai származású férfi engedély nélkül fényképezett az üzem területén. Azt a berendezést fotózta le, amelynél nap mint nap dolgozott, a gyerekeknek készült a kép, mondta a férfi ügyvédje, aki szerint mindkét esetben kihágásról van szó, elbocsátáshoz azonban nem volt kellő jogalapja a munkáltatónak.

Az ügy bíróságon folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×