eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hózáporral és faggyal tér vissza a tél

Jövő héten visszatér a tél - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István közölte: a hétvége időjárása még enyhe lesz, de hétfőtől nappal havazás és eső, éjszaka pedig fagy várható.

Pénteken és szombaton még marad az évszakos átlagnál jobb, enyhe idő - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István kiemelte: a hajnali órákban 0 és +5, kora délután 10 és 15 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

A meteorológus közölte: pénteken változóan felhős időre számíthatunk, északkeleten és nyugaton előfordulhat gyenge eső, zápor. Szombaton napsütés lesz, majd délnyugat felől erősebben növekedni kezd a felhőzet, és az esti óráktól komolyabb csapadék várható - tette hozzá.

Vasárnap átalakulás kezdődik az ország időjárásában, aminek hatására jövő hét elején visszatér a tél - hangsúlyozta Bozóki István. A hét utolsó napján borult lesz az ég, esőre és záporra lehet számítani, délután pedig a nyugati-északnyugati területeken havazás, havas eső is kialakulhat. Megerősödődik a szél is, míg a hőmérséklet 10, a nyugati határ mentén pedig 5 és 7 fok körül lesz.

Jövő hét elején télies idő várható: hétfőn és kedden hózáporra és havas esőre is számítani kell - közölte a meteorológus. Csökken a hőmérséklet is, hétfőn +1 és +6 Celsius-fok lesz, de megjelennek az éjszakai fagyok, keddre és csütörtökre virradóan különösen hideg várható, míg a hóval borított területek -10 Celsius-fok is lehet.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×