eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hét maratoni, hét kontinensen, nem egészen hat nap alatt

Egy ír hosszútávfutó alig hat nap alatt hétszer futotta le a maratoni távot - ráadásul hét kontinensen.

Richard Donovan január 31-én indult el a Déli-sarkról, majd öt nap, kilenc óra és nyolc perc múlva érkezett meg Sydney-be, miután hét kontinensen összesen hétszer lefutotta a maratoni távot.

Először a Déli-sarkon teljesítete a több mint 42 kilométert, majd elrepült Dél-Afrikába, ahol szintén lefutotta a távot. Aztán ismét gépre szállt, hogy eljusson Dubajba - itt természetesen megint teljesített egy maratonit, ezzel pedig már háromnál járt két nap alatt. Hétfőn dacolva a londoni hóhelyzettel, a negyedik maratonit is lefutotta a brit fővárosban, aztán Kanadában, Chilében és Ausztráliában is teljesített egyet-egyet.

A 42 éves hosszútávfutó csak a járatok business osztályán aludt a kontinensek között. Összesen közel 340 kilométert sikerült lefutnia, és mellékesen több tízezer kilométernyi távot tett meg repülővel.

"Döbbenetes és figyelemre méltó, amit elért" - mondta John O'Shea, annak az alapítványnak a vezetője, amely adományaival a háború sújtotta szudáni tartományt, Darfúrt segíti. Ez a szervezet kapja meg azt a pénzt, amelyet a futónak sikerült összegyűjtenie. Richard Donovan egyébként az első, aki lefutotta a maratoni távot a Déli- és az Északi-sarkon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×