eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Timből Kim: a német popsztár, aki a világ legfiatalabb transzszexuálisa

Egy német fiatal már 12 éves korában hormonkezelést kapott, majd 16 évesen megműtötték - így lett Timből Kim, a világ legfiatalabb transzszexuálisa. Orvosai szerint teljesen indokolt volt az operáció.

Kim Petras jól ismert popénekes Németországban, illetve most már popénekesnő, 16 évesen ugyanis fiúból lánnyá operáltatta magát. A lány már 12 éves korától kezdve kap hormonkezelést, és tavaly novemberben végezték el rajta a nemváltoztató operációt.

"Minden megváltozott a műtétnek köszönhetően. Alig várom, hogy felvegyem kedvenc fürdőruhámat, és elmenjek úszni, amit ezelőtt nem tehettem meg" - mondta Kim, akinek annak ellenére engedélyezték a műtétet, hogy Németországban 18 éves kor alatt általában nem végeznek a pácienseken ehhez hasonló beavatkozást.

Kim állapotát azonban az orvosok betegségnek minősítették, és már 14 évesen is hivatalosan lányként regisztrálták. Éppen ezért a kezelést végző hamburgi klinika orvosai úgy döntöttek: Kim esetében indokolt, hogy minél előbb elvégezzék a műtétet. A német törvények szerint egyébként két, egymástól független pszichológusnak kell megállapítania, hogy a gyerek transzszexuális, és bele kell egyezniük a nemváltoztatásba is.

"Képzeljenek el egy olyan fiút, akinek mellei vannak, vagy egy lányt, akinek elkezd nőni a szakálla. Ezek a Kimhez hasonló fiatalok így élik meg a pubertáskort" - mondta a hamburgi klinika endokrinológusa, aki szerint ezek a fiatalok nem őrültek, hanem egész egyszerűen rossz testbe születtek, éppen ezért minél előbb kezelni kell a problémát, hogy csökkenteni lehessen a traumát. A professzor tudomása szerint Kim a legfiatalabb páciens, akin elvégezték a nemváltoztató műtétet.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×