eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Rengeteg jótékony hatása van a munkahelyi testmozgásnak

Boldogabbak, nyugodtabbak és jobban dolgoznak azok, akik végezhetnek valamilyen testmozgást munkahelyükön - derül ki egy friss felmérésből.

A bristoli egyetem kutatása, amelyben kétszázan vettek részt, azt vizsgálta, hogy milyen hatással van az emberekre, ha a munkahelyükön sportolhatnak egy edzőteremben, vagy valamilyen testmozgást végezhetnek. A résztvevőknek kedvükről és a munkához való hozzáállásukról kellett nyilatkozni két alkalommal: sportolás után, illetve amikor nem végeztek testmozgást.

A megállapítások szerint a munkahelyi testmozgás javítja a koncentrációt és a problémamegoldást, nyugodtabbá tesz, valamint energiával tölti el a dolgozókat.

Szakértők azt remélik, hogy a megállapítások hatására egyre több cégnél alakítanak ki edzőtermet, bár a Sunday Times legutóbbi, a világ legjobb munkahelyeit összegző listájának első száz helyezettje közül mintegy ötvennél rendelkeztek ezzel.

Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy sokan nem mernek szünetet tartani napközben, hogy sportoljanak, mert attól tartanak, hogy kollégáik és főnökeik rossz szemmel nézik, ha elhagyják asztalukat.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×