eur:
389.2
usd:
361.43
bux:
68379.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Drágák, de nem egészségesebbek az organikus élelmiszerek

Az organikus növények és gyümölcsök nem egészségesebbek azoknál a növényeknél, amelyeket növényvédő szerekkel kezeltek - derül ki egy dán kutatásból.

Bár az organikus élelmiszerek háromszor többe kerülnek, mint azok, amelyeket hagyományosan, növényvédő szerekkel és egyéb vegyi anyagokkal termeltek, nem tartalmaznak több vitamint és ásványi anyagot.

Egy koppenhágai egyetem kutatói a családok bevásárló listáján szereplő zöldségek és gyümölcsök (répa, borsó, alma és krumpli) tápanyagtartalmát vizsgálták.

A kutatás eredményeiből kiderül: nincs bizonyíték arra, hogy a biogazdálkodásban termesztett növények több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek termesztése során vegyi anyagokat használtak.

Az egyetem egyik munkatársa, Dr. Alan Baylis úgy véli: a gaz, a kártevők és a betegségek kordában tartására kifejlesztett modern növényvédő szereket alaposan tesztelik és szigorúan ellenőrzik, a talajba lévő, a természetes vagy éppen a műtrágyából származó ásványi anyagok pedig vegyileg már azonos összetételűek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×