Bár az organikus élelmiszerek háromszor többe kerülnek, mint azok, amelyeket hagyományosan, növényvédő szerekkel és egyéb vegyi anyagokkal termeltek, nem tartalmaznak több vitamint és ásványi anyagot.
Egy koppenhágai egyetem kutatói a családok bevásárló listáján szereplő zöldségek és gyümölcsök (répa, borsó, alma és krumpli) tápanyagtartalmát vizsgálták.
A kutatás eredményeiből kiderül: nincs bizonyíték arra, hogy a biogazdálkodásban termesztett növények több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek termesztése során vegyi anyagokat használtak.
Az egyetem egyik munkatársa, Dr. Alan Baylis úgy véli: a gaz, a kártevők és a betegségek kordában tartására kifejlesztett modern növényvédő szereket alaposan tesztelik és szigorúan ellenőrzik, a talajba lévő, a természetes vagy éppen a műtrágyából származó ásványi anyagok pedig vegyileg már azonos összetételűek.
Markáns időjárás-változás közeleg