eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Túszul ejtette nem fizető vendégeit a fodrász

Túszul ejtette két vendégét egy fodrászat, mert nem tudták kifizetni a hirtelen "felszökött" árat. A túszejtésre válaszul a hatóságok bezáratták a szalont.

A fodrászat kirakatüvegén 38 jüan (900 forintos) ár szerepel, ám a két egyetemista lánynak összesen 12 ezer jüanról (280 ezer forintról) kiállított számlát dugtak az orruk elé.

Ennyiért több mint háromszázan is levágathatták volna a hajukat. A csaknem hanyatt eső lányoknál persze nem volt ennyi pénz, a fodrászat viszont nem engedte el őket. Így aztán telefonon kértek kölcsön, ám csak 9800 jüant sikerült összekéregetniük, mígnem este tízkor a fodrászat mégis elengedte őket.

A lányok feljelentést tettek, a hatóság pedig fél millió jüanra (12 millió forintra) megbírságolta, és bezáratta a szalont, amely - mint kiderült - már korábban is becsapta több vendégét, százszoros túlszámlázással.

A bezáratásnak nagy sikere volt: vagy száz környékbeli tapsa kísérte az utcán hatósági aktust.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×