eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Meghaltak a betegek, akik rákos szerveket kaptak

Az Egyesült Államokban két ember meghalt, két másik pedig kemoterápiás kezelésre szorul, miután egy rákban elhunyt beteg szerveit kapták meg.

A 15 éves Alex Koehne-ről azt gondolták az orvosok, hogy gennyes agyhártyagyulladásban halt meg. Szervei felhasználásához engedélyt kértek és kaptak a szüleitől, így átültetés céljából több szervét kioperálták.

Egy hónappal később azonban kiderült, hogy halálát nem meningitisz, hanem egy ritka rákbetegség, a T-sejt limfóma okozta.

A fiú máját egy 52 éves férfi kapta meg, a hasnyálmirigyét pedig egy 36 éves nő. A beültetés óta már mindketten meghaltak, ugyanabban a betegségben, mint Alex Koehne.

A fiú veséit két ember, egy 46 és egy 64 éves férfi kapta meg. A szerveket később kivették, mindketten kemoterápiás kezelésre járnak.

A hibát egy egyetemi klinika követte el New York-ban, de egyelőre kétséges, hogy bárkit is felelősségre vonnak mindezért, ugyanis a felügyelő állami hatóság szakemberei azt mondják: a betegség olyan ritka, hogy felismerésére nagyon kicsi az esély.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×