eur:
401.82
usd:
366.02
bux:
73895.14
2024. október 7. hétfő Amália

Rendőrök mentették meg a "részeg idiótát" a krokodiltól

Kénytelenek voltak rálőni az ausztrál rendőrök egy hatalmas sósvízi krokodilra, hogy megmentsenek a biztos haláltól egy "részeg idiótát", aki fogadásból beugrott a vízbe.

A részeg férfit pillanatokon belül elkapta volna a hatalmas ragadozó, ha a rendőrök nem avatkoznak közbe. A férfi fogadásból ugrott bele a tengerbe, amely tele van krokodilokkal.

A 27 éves bányász az egyik barátjával iszogatott, és azzal hencegett, hogy ki merne úszni a strandot védő háló mögé, amelyet kimondottan a krokodilok miatt szereltek fel.

"Az arra járó emberek látták, hogy egy hatalmas krokodil van a vízben, az az idióta pedig egyenesen feléje úszik" - számolt be a történtekről Colin Smith rendőrparancsnok.

A szemtanúk azonnal riasztották a rendőrséget, és a járőr szerencsére pillanatokon belül meg is érkezett. A sétálók kiabálással megpróbálták figyelmeztetni a részeget a ragadozóra, a rendőrök pedig lőni kezdtek a krokodil irányába.

Szerencsére már az első golyó vagy eltalálta, vagy csak megriasztotta az állatot, mindenesetre a krokodil azonnal lemerült a víz alá - de tovább úszott a férfi felé. Ekkor a rendőrök újabb golyózáport zúdítottak a krokodilra, elegendő időt biztosítva a végre észbe kapó részegnek, hogy biztonságban elérje a partot.

Az öbölben rengeteg krokodil van, 2005-ben egy brit bányavállalat vezetőjét falta fel egy hatalmas hüllő. A rendőrség azt fontolgatja, hogy eljárást indít a részeg bányász ellen, amiért figyelmen kívül hagyta a fürdési tilalmat.

Ráadásul a parton még vitatkozni is kezdett a rendőrökkel. "Úgy látszik, nem jutott el az agyáig, hogy a beavatkozás mentette meg az életét" - tette hozzá Smith parancsnok.

A sósvízi krokodil akár hét méteresre is megnőhet, és képes olyan nagytestű állatok elejtésére is, mint a vadbivaly és a ló. Mivel az 1970-es évek óta tilos a vadászata, megmenekült a kihalástól, és ma már csak az ausztráliai Észak Területen 85 ezer példány él belőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×