INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Másfél milliárd jár a különleges orr elvesztéséért

Infostart / InfoRádió
Orrbiztosítást kötött egy tekintélyes bortermelővel és -kóstolóval a Lloyd's brit biztosító. Ha Ilja Gort elveszíti a szaglását - vagy az egész orrát -, akkor 5 millió eurót (1,3 milliárd forintot) kap a biztosítótól.

A Lloyd's elsősorban arról híres, hogy a hatalmas vállalatbirodalmakat biztosítja, de jó néhány hírességnek is kínált különböző biztosítást, Fred Astair táncos lábától kezdve Keiht Richards, a Rolling Stones gitárosának kezén át Egon Ronay vendéglős ízlelőbimbóiig.

A hírességek közé tartozik a holland Ilja Gort is, akinek Bordeaux környékén van szőlője és borászata; ő a Tulipe Borászat tulajdonosa. Állítás szerint több millió illatot tud megkülönböztetni - ez a legfőbb biztosítéka bora minőségének.

A 47 éves Gortban azután merült fel a biztosítás, hogy hallott egy autóbalesetről, amelyben egy férfi elvesztette a szaglását.

"Az orr és a szaglás olyan fontos a borász számára, mint az ujjak egy sztárszakácsnak" - hangsúlyozta Jonathan Thomas, akinek a cége, a Watkins Syndicate együttműködik a Lloyd'sszal.

A biztosító a szerződésben kikötötte egyebek közt, hogy Gort nem bokszolhat, nem motorkerékpározhat, nem vehet részt késdobáló számban "célszemélyként", nem foglalkozhat tűzokádással, mint sok mutatványos. Mindezeket egyébként - a motorozáson kívül - nem is igen tervezte.

A címlapról ajánljuk