eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Interneten toboroz munkatársakat az izraeli elhárítás

Bajban van az izraeli titkosszolgálat: nincs elég jelentkező. Ezért engedélyezték négy ügynöknek, hogy internetes blogot vezessenek mindennapi életükről, hátha így kedvet csinálnak a fiataloknak a jelentkezéshez.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét négy ügynöke kezdett internetes blogot írni - természetesen név nélkül, és az arcuk sem látható a honlapon.

A szolgálat munkájának jelentős részét a palesztinokkal való "foglalkozás" tölti ki, rendszeresen használnak informátorokat és kettős ügynököket. A négyek egyike, egy női ügynök, aki csak "H"-ként írja alá bejegyzéseit, azonban jobban aggódik amiatt, hogyan tudja összeegyeztetni a munkáját a családi élettel.

"Egy barátom ajánlotta a Sin Bétet. Kimondottan olyan állás kerestem, amelyik érdekes, de biztos, és elég időm marad mellette a családomra is" - írta "H".

"Y" ügynök szerint sem túl megerőltető a titkosszolgálati munka. "Csak akkor kell túlórázni, ha nagyon muszáj. Ritkán érek haza este fél hét után" - csalogatja a lustábbakat.

A programozó "A"-nak viszont az a fontos, hogy nem kell egyenruhát hordani. "Az iroda nem titkos földalatti bunkerben van, és nem mászkálunk egész nap fülhallgatóval. S bár ez nem tisztességes, villogót sem kaptunk az autónkra."

A Sin Bét célja a blogokkal az, hogy jól képzett, elsősorban a fejlett technológiában jártas munkatársakat toborozzon. A bloggerek valamennyien a belső elhárítás technológiai részlegén dolgoznak, tehát nem is "igazi" kémek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×