INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Interneten toboroz munkatársakat az izraeli elhárítás

Infostart / InfoRádió
Bajban van az izraeli titkosszolgálat: nincs elég jelentkező. Ezért engedélyezték négy ügynöknek, hogy internetes blogot vezessenek mindennapi életükről, hátha így kedvet csinálnak a fiataloknak a jelentkezéshez.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét négy ügynöke kezdett internetes blogot írni - természetesen név nélkül, és az arcuk sem látható a honlapon.

A szolgálat munkájának jelentős részét a palesztinokkal való "foglalkozás" tölti ki, rendszeresen használnak informátorokat és kettős ügynököket. A négyek egyike, egy női ügynök, aki csak "H"-ként írja alá bejegyzéseit, azonban jobban aggódik amiatt, hogyan tudja összeegyeztetni a munkáját a családi élettel.

"Egy barátom ajánlotta a Sin Bétet. Kimondottan olyan állás kerestem, amelyik érdekes, de biztos, és elég időm marad mellette a családomra is" - írta "H".

"Y" ügynök szerint sem túl megerőltető a titkosszolgálati munka. "Csak akkor kell túlórázni, ha nagyon muszáj. Ritkán érek haza este fél hét után" - csalogatja a lustábbakat.

A programozó "A"-nak viszont az a fontos, hogy nem kell egyenruhát hordani. "Az iroda nem titkos földalatti bunkerben van, és nem mászkálunk egész nap fülhallgatóval. S bár ez nem tisztességes, villogót sem kaptunk az autónkra."

A Sin Bét célja a blogokkal az, hogy jól képzett, elsősorban a fejlett technológiában jártas munkatársakat toborozzon. A bloggerek valamennyien a belső elhárítás technológiai részlegén dolgoznak, tehát nem is "igazi" kémek.

A címlapról ajánljuk