eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Túlélte a lavinát a család kedvence

Szerencsésen életben maradt egy lavinaomlás után egy labrador, amely néhány nappal később vissza is került a gazdájához.

Tom Pick január 27-én ment síelni az amerikai Bozemantől délre található Mount Blackmore-ra, és szokás szerint magával vitte a család labradorját, Lizzie-t is. A kutya kissé előreszaladt, amikor a baj bekövetkezett: egy kisebb lavina magával sodorta, gazdája pedig hiába szólítgatta, nem találta sehol.

"Valószínűleg soha nem fogom elfelejteni a szemeit, ahogyan ott áll és néz rám, miközben elsodorja a hógörgeteg" - emlékezett vissza a baj pillanatára a vízminőség-ellenőrként dolgozó 58 éves férfi.

Tom Pick még aznap, majd két nappal később is megpróbálta felkutatni a kutyát, de hiába. A férfi és felesége éppen a vasárnapi ebédhez készülődött, amikor megcsörrent a telefon, és egy szintén bozemani férfi közölte, hogy megtalálta a hároméves labradort.

Jess Sullivan aznap a közeli tónál volt lékhalászaton, amikor meglátta a közelben kószáló kutyát, és mivel láthatóan gazdátlan volt, magával vitte, majd felhívta a nyakörvön látható számot.

Tom Pick és felesége természetesen nagyon megörült a hírnek, főleg, amikor látta, hogy egy kisebb seben és néhány zúzódáson kívül Lizzie-nek kutya baja, persze az egyhetes koplalástól néhány kilót lefogyott. Tom Pick egyébként megfogadta, hogy többé nem viszi magával Lizzie-t a hegyekbe.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×