eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Természeti katasztrófákat, tőzsdeviharokat hozhat a Patkány éve

Nemzetközi válságok, természeti katasztrófák, tőzsdeviharok: a patkány éve, amely csütörtökön kezdődött, veszélyesnek ígérkezik - figyelmeztetnek a kínai feng shui szakértői és mesterei.

A kínai Hold-naptár a zodiákus, az állatégöv 12 esztendejét egy-egy állathoz kapcsolja: a sorban éppen a patkány az első, majd az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és a disznó következik.

A Hold-újév egyben a kínai világ legfontosabb ünnepe is. Ilyenkor milliók keresik fel a feng shui jövendőmondókat, hogy megtudják tőlük, milyen évre számíthatnak és mire kell odafigyelniük.

A feng shui a világot igazgató energiák értelmezése, e kínai hagyomány mestereivel konzultálnak Kínában az építkezések színhelyének és tájolásának meghatározására, illetve a jövő titkait kutatva.

Raymond Lo feng shui mester szerint ezúttal az elemek közül a Föld a Víz fölött lesz, ami azt jelenti, hogy a látszólagos szilárdság ellenére ez az év törékeny alapra épül. "Sok feszültség és belső harc rajzolódik ki" - hangzik a figyelmeztetése.

Noha a patkányról azt tartják, hogy segíti a szerelmi találkozásokat, ennél sokkal nyugtalanítóbb vonatkozása is van. Így például konfliktust vált ki a Föld és a Tenger elemei között, ez akár cunamit is okozhat Lo mester szerint.

Az 1996-os patkány-évben húsz nagyobb repülőgép-szerencsétlenség történt, köztük a TWA gépének katasztrófája 230 életet követelt. A patkány éve volt 1912 is, amikor elsüllyedt a Titanic.

2008-ban ingatag lesz a tőzsde

Az idei év egyáltalán nem ígér jót a pénzpiacoknak, a szakértők a legnagyobb óvatosságot ajánlják.

Kenny Lau, a Crédit Suisse elemzője viszont arra emlékeztetett, hogy a három legutolsó patkány-év növekedést hozott Hongkongnak: 1972-ben 232, 1984-ben 30, 1996-ban 18 százalékos volt az árfolyamnyereség. Idén azonban az infláció veszélybe sodorhatja a növekedést és viharos időszakot harangozhat be.

Kollégája, Vincent Chan szintén úgy véli, hogy a pénzpiacok nem fogják megismételni az elmúlt néhány év kiemelkedő teljesítményeit. "2008-ban is olyan ingatag tőzsdére lehet majd számítani, mint tavaly, komoly haszonra nagyon kevés a kilátás" - fejtette ki.

A nemzetközi életről szólva Lee Sing-tong feng shui mester nagy változást lát körvonalazódni Hillary Clinton egészsége és pályája tekintetében, de konkrétabbat nem közölt az elnökségre pályázó amerikai politikusnőről. Hasonlóan ködös volt Barack Obamára, Clinton demokrata versenytársára vonatkozó jóslata: "Született vezetői tehetsége van és rendkívüli politikai posztra számíthat az elkövetkező tíz évben" - mondta róla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×